نصب و راه اندازی آسانسور در دماوند(قسمت دوم)
همان طور که قبلا اشاره کردیم نصب و راه اندازی آسانسور کاری تخصصی است و باید تجربه کافی در این زمینه را داشته باشیم تیم ویلاسازان شکوه انتخابی درست و عاقلانه است در این پست قصد داریم مطالب نیمه کاره قبل را تکمیل نماییم پس با ما همراه باشید.
نصب و راه اندازی آسانسور در دماوند
جالب است بدانید فضاسازی برای نصب درب آسانسور در مرحله آهن کشی انجام می شود. این فضا باید با دقت محاسبه و جایگذاری شود. همان طور که می دانید دو نوع درب در هر آسانسوری نصب می شود.
- درب کابین: این درب هنگام حرکت کابین آسانسور، حرکت می کند.
- درب طبقات: این درب همان دربهایی هستند که در هر طبقه از ساختمان برای آسانسور تعبیه می شوند و در جای خود ثابت هستند.
وجود درب طبقات آسانسور برای بالا بردن ایمنی بسیار مؤثر است. درب های آسانسور انواع مختلفی دارند که در ادامه با دو نوع پر کاربرد آن بیشتر آشنا می شوید.
- درب اتوماتیک: این نوع درهای طبقاتی که به درب های تمام اتوماتیک نیز معروف هستند هم زمان با درب کابین آسانسور، درب طبقه نیز باز و بسته می شود.
- درب لولایی یا نیمه اتوماتیک: این نوع دربهای طبقاتی آسانسور به جهت اینکه ساختاری شبیه درب های معمولی دارند و با دست باز و بسته می شوند به درب های لولایی معروف هستند. از طرف دیگر به این جهت که هنگام حرکت آسانسور یا نبودن کابین آسانسور در طبقه، درب قفل است و قابل باز کردن نیست به درب نیمه اتوماتیک معروف هستند.
به صورت عامیانه می توان گفت درب باید به صورت تراز شده نصب شود و این کار با شاقول کاری درست، عملی است. اگر شاقول کاری و نصب براکت ها به درستی انجام نشوند، بعد از گذشت مدتی درب های طبقاتی آسانسور لَش انداخته و به سختی باز و بسته می شوند.
ست لیفت می تواند با توجه به طراحی که ساختمان شما دارد انتخاب رنگ و نوع درب آسانسور را به مشتری بسپارد؛ از طرف دیگر با انجام مراحل به صورت تخصصی، از به وجود آمدن مشکل در زمینه نصب درب جلوگیری کند.
نصب مکانیکی آسانسور
نصب مکانیکی آسانسور یا نصب مکانیکال از مراحل نصب و راه اندازی آسانسور بوده که خود نیز دارای مراحل زیادی است. از نصب موتور و کابین گرفته تا نصب دیگر تجهیزات و قطعات مانند فلکه هرزگرد و گاورنر، همگی در این مرحله انجام می شوند. البته نصب جنس مرغوب و باکیفیت تجهیزات در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است.
نصب موتور آسانسور
نصب موتور جزء مرحله نصب مکانیکی آسانسور از مراحل نصب و راه اندازی آسانسور است. انواع مختلفی از موتور آسانسور از جهت وجود گیربکس، توان اسمی، قدرت و کنترل دور است. نوع انتخابی موتور آسانسور بستگی به مورداستفاده و توان ظرفیت آسانسور دارد. به هر حال باید گفت این موتور است که موجب حرکت آسانسور می شود.
نصب شاسی موتور
شاسی موتور آساسور یک قطعه فلزی است که دیگر قطعات مکانیکی آسانسور مانند موتور و فلکه هرزگرد بر روی آن سوار می شوند. تمام قطعات مکانیکی آسانسور به شاسی موتور متصل می شوند. به همین جهت نصب و جوشکاری آن بسیار مهم به نظر می رسد. باید اصول و استانداردهای لازم در این زمینه کاملا رعایت شوند.
نصب کابین آسانسور
کابین آسانسور، اتاقکی برای حمل بار و مسافر است. طراحی داخلی کابین آسانسور مهم است که از ظاهری زیبا و شکیل برخوردار باشد. از طرف دیگر امنیت مسافران در کابین آسانسور نیز دارای اهمیت بالایی است. کابین آسانسورهایی که توسط ست لیفت به کار می روند دارای تنوع بوده و از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
داخل کابین آسانسور معمولا دارای تجهیزات و تزییناتی مانند آینه، روشنایی، کف پارکت و مانند اینها است. البته باید دیوارها، کف و سقف کابین، تحمل کشش وارده با توجه به ظرفیت آسانسور را داشته باشند و به گونه ای تعبیه شوند که امنیت آسانسور را برای مسافران بالا ببرند. از طرف دیگر در برابر تغییرات محیط دچار پوسیدگی نشود.
نصب فلکه هرزگرد آسانسور
فلکه هرزگرد جهت سیستم تعلیق برای انتقال قدرت و ایجاد فاصله در مراحل نصب و راه اندازی آسانسور استفاده می شود. هنگام انتخاب هرزگرد مناسب باید نوع موتور را نیز در نظر داشته باشید؛ یعنی باید پارامترها، قطر، تعداد و نوع شیارهای موتور و هرزگرد با یکدیگر هماهنگ باشند.
نصب گاورنر آسانسور
نصب این قطعه در آسانسور موجب حفظ امنیت آسانسور هنگام بروز مشکلاتی مانند سقوط آسانسور می شود. گاورنر یک نوع ترمز مکانیکی محسوب می شود که هنگام بروز مشکلاتی چون سرعت بالا و سقوط آزاد، از سقوط کابین جلوگیری کرده و موجب نجات جان مسافران می شود. زمانی که گاورنر وارد عمل می شود، پاراشوت یا همان ترمز اضطراری را فعال می کند و موجب می شود کابین توقف کند.
نصب پاراشوت آسانسور
پاراشوت که همان ترمز اضطراری است با گاورنر به صورت هم زمان عمل می کنند. بدین صورت که زمان بروز مشکلاتی چون سرعت بالا یا سقوط، گاورنر به پاراشوت دستور توقف می دهد. پاراشوت انواع مختلفی چون غلتکی، تدریجی و لحظه ای دارد. با توجه به نوع آسانسور و سرعتی که برای آسانسور برنامه ریزی می شود نوع پاراشوت نیز انتخاب می گردد.
نصب دیگر تجهیزات مکانیکی آسانسور
علاوه بر تجهیزات گفته شده، تجهیزاتی مانند یوک کابین، سیم بکسل، قلاب سر بکسل، وزنه تعادل، کفشک آسانسور، زنجیر جبران، شالتر، بافر، علائم ظرفیت و مانند اینها در مرحله نصب مکانیکی آسانسور، نصب می شوند.
نصب الکتریکی و برق کشی آسانسور
یکی از مراحل نصب و راه اندازی آسانسور به نصب الکتریکی آسانسور معروف است. این نصب الکتریکی و برق کشی به نوبه خود نیز دارای مراحلی است.
نصب تابلو فرمان آسانسور
بورد اصلی و مرکزی آسانسور، تابلو فرمان نام دارد. این تابلو شامل قطعات مختلف الکترونیکی از جمله ریزپردازنده است. از طریق ریزپردازنده های مختلفی که روی تابلو وجود دارد موقعیت کابین آسانسور را توسط سنسورها دریافت می کند و موجب توقف یا حرکت آسانسور می شود. تابلو فرمان تک سرعتِ و دو سرعتِ با توجه به نوع موتور قابل انتخاب است؛ یعنی تابلو فرمان و موتور از این لحاظ باید با هم هماهنگ باشند. کنترل سرعت و حرکت موتور، کنترل ترمزها، کنترل سوییچ ها، کنترل درب کابین، پردازش و اجرای درخواست ها و فرمان ها از طبقات مختلف و داخل کابین و خیلی موارد دیگر از وظایف تابلو فرمان آسانسور است.
نصب تابلو سه فاز
همان طور که از نام این تابلو مشخص است، این تابلو دارای سه فیوز برای ایمنی بخشیدن به سیم کشی آسانسور از نوسانات جریان برقی است. نصب این تابلوی سه فاز به مهارت بالایی احتیاج دارد.
نصب تراول کابل
این نوع کابل در مراحل نصب و راه اندازی آسانسور میان تابلو فرمان و قطعات الکتریکی موجود بر روی کابین، ارتباط برقرار می نماید. این کابل همیشه به همراه کابین آسانسور حرکت می کند، به همین دلیل باید از جنس باکیفیت، محکم و انعطاف پذیری برخوردار باشد.
نصب دیگر تجهیزات الکتریکی
علاوه بر تجهیزات گفته شده، شستی آسانسور، نصب شالتر، سنسور آهنربایی، انکودر، جعبه رویزیون و مانند اینها در مرحله نصب الکترونیکی آسانسور نصب می شوند.
اخذ استاندارد آسانسور؛ آخرین قدم
اخذ استاندارد آسانسور از مهم ترین مراحل نصب و راه اندازی آسانسور است.
جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با تیم ویلاسازان شکوه دماوند در تماس باشید.
دفترکار: 02176392133
موبایل: 09122835498