نگهداری از فضای سبز

اجرای ویلا سازی ، تعمیر و بازسازی ، مشارکت در ساخت در سراسر کشور

نگهداری از فضای سبز

نگهداری از فضای سبز

اصول نگهداری فضای سبزخانگی تقسیم‌ بندی می‌شود به اصول نگهداری گیاهان فضای سبز ویلا،فضای سبز شهری و فضای سبز خانگی یا حیاط که هر کدام از این فضاها دارای شرایط نگهداری مخصوص به خود است که به‌اختصار توضیح داده می‌شود.

اصول نگهداری فضای سبز خانگی:

در محوطه ویلا اصول نگهداری به چمن و گیاهان اختصاص دارد و عموما توسط یک نفر به‌عنوان سرایدار یا باغبان این کار صورت می‌گیرد و فرد موردنظر حتما باید حداقل اطلاعات باغبانی و آشنایی با گل‌ وگیاه را داشته باشد و خود شما حتما باید اسم گل و گیاهان محوطه خود را بلد باشید که این خود در امر نگهداری کمک شایانی می‌کند.

شرایط عمومی اصول نگهداری فضای سبز ویلاپرورش گیاهان تزئینی باغچه ای فضای سبز به عواملی مختلفی بستگی دارد اولا باید بدانیم چه نوع چمنی وگیاهانی داریم ایا کم اب اند یا پر آب و نوع بافت خاک باغجه خاک سبک یا سنگین وعواملی که مختصر توضیحات داده خواهد شدنگهداری فضای سبز ویلا به عوامل زیادی دارد از مهم ترین آنها:

1-نور 2- دما 3- رطوبت 4- آبیاری 5-خاک 6- کود دهی با کود های ترکیبی وآلی حیوانی 7-سم پاشی 8- هرس های مختلف سبز و خشک

نگهداری زمستانی و نگهداری تابستانی

نگهداری دراصل از فصل زمستان شروع می‌گردد بعضی از اواسط پاییز اقدامات اولیه که شامل هرس درختان و فرم دهی گیاهان می‌باشد انجام می‌پذیرد و بعدا کود دهی زمستانه که شامل کود حیوانی پوسیده یا ورمی کمپوست به‌ همراه کود فسفات و کلسیم می‌باشد را با هم ترکیب کرده و به درختان و گل‌ها به مقدار معین داده می‌شود. چون این کودها حدود چهار ماه زمان برای تجزیه و جذب توسط گیاهان را لازم دارد.

نگهداری از فضای سبز

نگهداری از فضای سبز

سم‌پاشی زمستانه

که شامل انواع سموم کلروره و روغن می‌باشند یعنی مخلوط سم به ‌اضافه روغن ترکیب کرده و به درخت‌ها پاشیده می‌شود و این سم‌پاشی باعث از بین رفتن تخم و لاروحشرات می‌گردد و بنابراین در بهار و تابستان حدود 50% خود از وجود حشرات پاک می‌شود و مناطقهرس شده درختان حتما باید با چسب باغبانی پوشانده شود تا هوا وارد تنه درختان نشود که باعثخشک شدن آن‌ها خواهد شد.

تذکر: در نگهداری فضای سبز ویلا این‌که هرس گیاهان سرسبز مانندکاج و سرو در زمستان به‌هیچ‌ وجه باید صورت گیرد چون محل زخم آن‌ها بسته نمی‌شود و در سرمای زمستان باز می‌ماند و باعث خشک شدن این‌گونه درختان خواهد شد.

اهمیت نور در نگهداری از فضای سبز

نور به سه علت شدت نور، کیفیت نور، طول مدت تابش نور در نگهداری و حفظ طراوت گیاهان بسیار تاثیرگذار است.

اهمیت دما نگهداری فضای سبزخانگی

دما تأثیر مستقیم در فتوسنتز، گل دهی ، جلوگیری از ریزش گلها، ایجاد رکود در گیاهان ، نقش دارد. محدوده دمایی مناسب برای رشد یک گیاه (دمایی است که در آن فتوسنتز و تنفس در بهترین شرایط انجام شود)

نگهداری در تابستان

که از اول بهار شروع می‌شود با یک سم‌پاشی اولیه در اردیبهشت‌ ماه شروع ‌شده و تا آخر خرداد ماه حتما از کود بهاره یا کود اوره برای رشد بهتر گیاهان استفاده شود. دراین ‌میان برای چمن از کود اوره استفاده شود بهتر خواهد بود.

نگهداری چمن در فضای سبز شهری و خانگی

یک جزء جدایی ناپذیر در اجرای فضای سبز، اجرای چمن و چمن کاری است. در نگهداری چمن در تمامی محل‌ها به‌صورت تقریبا یکسان انجام می‌پذیرد بدین‌معنا که چمن که دارای انواع مختلف سایه‌پسند و آستان آفتاب پسند می‌باشد و انواع مختلفی دارد. چمن گرمسیری، چمن سردسیری که تقریبا نگهداری آن‌ها یکسان می‌باشد. اصول نگهداری فضای سبزخانگی ویلادر فصل زمستان بهتر است به چمن از کود دامی سرندی و به‌علاوه کود فسفات و خاک رس سرندی یا خاک ‌اره مخلوط کرده به سطح چمن داده شود و این مسئلهباعث تقویت چمن‌ها خواهد شد و در فصل بهار حتما برای رشد بهتر چمن از کود اوره هر مترمربع حدود50 الی 20 گرم کود اوره استفاده می‌گردد، داده شود.

در فصل تابستان آبیاری چمن باید با دقت و توجه خیلی از چمن‌ها به گرما زدگی و بیماری قارچی مانند زنگ چمن حساس می‌باشند. بنابراین پیشنهاد می‌گردد که آبیاری در فصول گرم سال تیر و مرداد شبانه انجام شود و از آبیاری روز خودداری گردد.

آب در اصول نگهداری فضای سبز خانگی

بسیاری از فعالیتهای حیاتی گیاهان توسط آب انجام میشود و مواد غذایی در آب حل میشود و توسط آن به گیاه انتقال می یابد. کمبود آب موجب پژمردگی، زرد شدن برگها، ریزش برگ گل و گیاه میشود. آب زیاد باعث خفگی ریشه و پوسیدگی آن و زرد شدن برگها میشود.

رطوبت دراصول نگهداری فضای سبزخانگی

رطوبت با توجه به دمای محیط و ناز گیاه تنظیم میشود. اگر رطوبت کاهش پیدا میکند. تعرق زیاد میشود و روزنه ها بسته میشود و در نتیجه میزان غذاسازی در گیاه کم میشود.

خاک در نگهداری فضای سبزحانگی

انتخاب نوع خاک برای هر یک از گیاهای بسیار مهم است اگر اکثر گیاهان در هر خاک رشد کنند اما از نظر میزان رشد نوع خاک برای هر گیاه خاص میباشد.

– برخی به خاک سبک شنی احتیاج دارند.- برخی به خاک نسبتاٌ سنگین
– گیاهان زینتی هر کدام از نظر رشد در محیط اسیدی یا آهکی به دو دسته تقسیم یشوند.

گیاهان آهک دوست (محیط قلیائی)-گیاهان آهک گریز (محیط اسیدی)

هرس و فرم دهی نگهداری فضای سبز شهری و خانگی ویلایی:

در نگهداری هرس و فرم دهی در درختان میوه و درختان غیر مثمر زینتی بسیار حائز اهمیت می‌باشند. این مسئله بسیار تخصصی می‌باشد و دارای فرم‌های بسیار زیاد است از جمله فرم تاجی، فرم پهن، فرم گرد، فرم هندسی، فرم کوتاه و … بنابراین درنگهداری فضای سبزویلا اصولا توسط افراد حرفه‌ای انجام پذیرد بهتر خواهد بود چون در صورت خرابی و هرس بی‌موقع باعث از بین رفتن درختان برای چندین سال آتی خواهد شد.

پس نگهداری گیاهان در فضای سبز ویلا و شهری و خانگی درحقیقت یکسان بوده و کمی تفاوت دارد و این تفاوت‌ها شامل کوددهی، هرس فرم دهی، آبیاری می‌باشند. در فضای سبز شهری حساسیت بر روی آبیاری درختان و گیاهان بیشتر بوده ولی در نگهداری گیاهان خانگی و ویلایی، کوددهی و هرس فرم دهی بیشتر حساسیت خواهد داشت چون آبیاری این‌گونه محوطه‌ها توسط افرادی مانند سرایدار یا فرد مشخص و یا باغبان انجام می‌پذیرد و مشکلی در آبیاری عموما نخواهند داشت .

نگهداری از فضای سبز

نگهداری از فضای سبز

کود در نگهداری فضای سبزخانگی

(طبيعي – معدنی یا شمیایی) در باغباني و كشاورزي كود شامل موادي است كه براي ادامه زندگي گياهان لازم است. بدون كود گياه قادربه زندگي نخواهد يود. كم قوت خواهد شد. در باغباني منظور عملكرد بهتر گياهان بايد مقداري مواد غذايي (كود) به زمين يا بطور كلي كودها به 2 دسته تقسيم مي شوند.

1- كودهاي آلي

کود هایی هستند كه بوسيله موجودات زنده چه نبات و چه حيوان ايجاد ميشوند مثل فضولات حيوانات و پرندگان و خون و تفاله اغلب گياهان روغني ، مدفوع ،پودر استخوان كود سبز و …

2- كودهاي معدني

كودهاي شیمیایی به دو دسته تقسيم ميشود

1-كودهائي كه داراي عناصري مانند (نيترات، نيتروژن، فسفات، پتاس) ميباشد بنام كودهاي ماكروالمنت ها هستند .

2-كودهايي كه داراي عناصر كمياب مانند (آهن- روي- بر- منيزيم- منگنز- گوگرد و… ) را دارا هستند بنام كودهاي ميكروالمنت ها ميباشد.

کود دهی گیاهان فضای سبز

ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای مختلف حاوی عناصرمتفاوتند. این تفاوتها در مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کود دهی و اثر بخشی کودها تاثیر بسیار مهمی‌دارند. بنابراین شناخت کافی از انواع کودهای شیمیایی قبل از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد.

ازت، فسفر، پتاس، کلسیم، منیزیم، گوگرد و غیره جملگی کود‌های شیمیایی هستند که در مواقع لزوم می‌توان به مقدار اندک از آنها استفاده کرد. دسته دیگری از کودها که بیشتر به عنوان مکمل غذایی در گیاهان شناخته شده و مواد غذایی درجه دوم محسوب می‌شوند و فقط در زمانهایی که کمبود آن در بین گیاهان در فضای سبز احساس شد باید مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از آهن، روی، منگنز و غیره.

نوع دیگری از کودهای مورد استفاده برای گیاهان و علفها و سایر نباتات در فضاهای سبز شهری کود‌های حیوانی هستند که دارای ارزش غذایی چندانی نبوده و بیشتر به خاطر بهبود خواص فیزیکی خاک و بالا بردن قدرت نگهداری آب مورد مصرف قرار می‌گیرند.

اصول هرس کردن گیاهان و درختان در فضاهای سبز شهری و دلایل و فواید

هرس به طور کلی علم و هنر قطع کامل یا جزیی اندام‌های مختلف گیاه می‌باشد که باعث تنظیم و کنترل رشد، گلدهی و میوه دهی می‌گردد.

هرس پاکسازی زمستانه گیاهان

این هرس با هدف نگهداری اندازه درخت در حد مطلوب و جلوگیری از رشد بیش از حد و تراکم بالای شاخه­ها با اهداف زیر صورت می‌پذیرد:

• حذف شاخه‌های خشکیده، بیمار، ضعیف و شکسته

• حذف شاخه‌های مزاحم که می‌تواند برای عابرین مشکل ساز باشد.

• حذف شاخه‌های روی هم افتاده بدلیل سنگینی و شاخه‌های خمیده.

• خلوت کردن قسمت داخلی درخت برای جذب بهتر نور و رفت و آمد هوا در لابه لای شاخه‌ها.

• تحریک گلدهی در گیاهان و درختان و درختچه‌ها.

• کمک به ایجاد شادابی و جوان سازی درختان و درختچه‌ها.

هنگام هرس توجه به نکات زیر ضروری می‌باشد

• به همراه داشتن لوازم و وسایل هرس که شامل قیچی باغبانی، اره دستی، اره تلسکوپی، شمشادزن دستی، شمشادزن موتوری و نیز نردبان بالابر، چسب پیوند و غیره از موارد اصلی نگهداری فای سبز میباشد.

• داشتن ابزار مناسب برای ایجاد سطح برشی صاف و یکنواخت.

• توجه به پاکی و تمیزی وسایل هرس قبل و بعد از انجام کار.

• حذف کامل شاخه‌های فرعی و صاف نمودن آن و توجه به ساقه‌ها و شاخه‌های باقیمانده.

• استفاده از چسب باغبانی برای پوشش، بعد از هرس و بریدن شاخه‌هایی که قطر آن بیشتر از 5 سانتیمتر باشد.

قطع شاخه‌های قطور با سه برش

1 . برش اول از زیر شاخه به فاصله حدود 15 سانتیمتر از شاخه اصلی به طوریکه 3/1 قطر شاخه قطع گردد.

2 . برش دوم از روی شاخه به فاصله 25-22 سانتیمتر از شاخه اصلی.

3 . برش سوم از محل collar (برجستگی انتهای شاخه دارای قطرکمتر) بطوریکه شاخه به طور کامل از شاخه اصلی جدا شود.

در صورتی که محل collar مشخص نباشد برای تعیین محل قطع، ابتدا یک خط فرضی موازی با تنه در نظرگرفته و با در نظر گرفتن زاویه این خط فرضی با ridge (برجستگی بین دو شاخه)، خط فرضی دوم با زاویه برابر بر روی شاخه ای که قرار است قطع گردد در نظر گرفته می‌شود که محل قطع می‌باشد.

تنوع زیستی فضای سبز شهری

درختان

نگهداری از درختان در فضای سبز شهری و پارک ها به نوعی شبیه به نگهداری درختان درون جاده هاست. بنابراین نگهداری فضای سبز شهری شامل هرس کردن درختان، تمیز کردن آن‌ها، بلند کردن تاج، جدا کردن برگ های خشک و درمان های گیاهی پیشگیرانه به طور منظم است.

چمن

چمن بخشی از فضای سبز شهری و پارک است که برای سالم ماندن در طول سال نیاز به تلاش بیشتری دارد؛ به خصوص در آب و هوای مدیترآن‌های، چمن نیاز به رطوبت داشته رسیدگی به آن زمان و انرژی زیادی می برد. بهتر است از نوع چمنی انتخاب شود که در شرایط خشکسالی و دمای بالای تابستان دوام بیشتری داشته باشند.

نگهداری از فضای سبز

نگهداری از فضای سبز

پوشش گیاهی و گیاهان چند ساله

در نگهداری فضای سبز شهری، گونه هایی از گیاهان پوششی نیاز به هرس کردن دارند که معمولاً در زمستان، اوایل بهار و اواخر تابستان انجام می شود. هرس اجازه می دهد تا رشد گیاهان را کنترل کرده و شکل دلخواه به آن ها بدهید. هرس کردن شاخه به رشد شاخه کمک کرده و باعث پرپشت شدن گیاه می شود. در ماه فروردین و اردیبهشت، خاک شل شده و باید درمان گیاهی پیشگیرانه شروع شود.

گیاهان چندساله، دو تا سه سال عمر می کنند. در صورت لزوم، گیاهان باید با گیاهان جدید در بهار جابجا شوند. در طول سال، گیاهان چندساله نیاز به هرس کردن و پیرایش شدن دارند. کوددهی ودرمان های پیشگیرانه با آفت کش‌ها با نزدیک شدن بهار ضروریست. گل های خشک گیاهان در اوایل تابستان و اوایل پاییز از آن‌ها باید جدا شوند.

مرزها

این مرز بین محوطه ها که توسط بوته ها ایجاد شده اند، عملکردهای متفاوتی دارند، تزئینی هستند، برای توزیع فضا در پارک اضافه می شوند یا یک محوطه جدا ایجاد می کنند، مانند زمین بازی.

در نگهداری فضای سبز شهری این مرزها نیاز به هرس دارند و باید در اوایل زمستان و پاییز که رشد گیاهان متوقف شده و بعد از جوانه زدن، پیرایش شوند

بوته ها

در نگهداری فضای سبز شهری بوته ها باید دو بار در سال، در اوایل تابستان و اوایل زمستان هرس شوند. سست کردن، کوددهی و درمان های گیاهی پیشگیرانه بین اواخر زمستان و اوایل بهار باید انجام شود.

دسته گل ها

زیبایی آن‌ها – هرچقدر هم زود گذر- نور و رنگ را به فضای سبز شهری اضافه می‌کند. آن‌ها معمولاً گیاهان فصلی هستند که باید چندین بار در سال تجدید شوند. اولین کار نگهداری فضای سبز شهری برای بوته های گل شامل آماده سازی خاک کاشت، در ماه های فروردین، مرداد و آبان است. به این ترتیب بوته‌های گل زیبا در بهار، تابستان، پاییز و زمستان خواهید داشت. ماه های کاشت متفاوت نیستند. در هر ماه، به منظور تهویه خاک، علف های هرز هرس می شوند. در طول ماه های کاشت نیز یک درمان گیاهی پیشگیرانه باید صورت بگیرد. سه بار در سال، به عنوان مدت زمان هر کاشت، گل های خشک شده حذف می شوند تا کیفیت بوته های گل حفظ شوند.

گلدان های سفالی

کاشت در گلدان های سفالی نوعی کار تزئینی است که در پارک ها و فضای سبز شهری تاریخی بیشتر دیده می شوند. کار نگهداری آن‌ها شامل هرس کردن در پایان تابستان به منظور داشتن جوانه های پرپشت تر در بهار، حذف گل های خشک و کوددهی است.

جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با تیم ویلاسازان شکوه دماوند در تماس باشید.

دفترکار: 02176392133

موبایل: 09122835498

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید

اینستاگرام ما
تماس مستقیم
09122835498