گچکاری ساختمان

اجرای ویلا سازی ، تعمیر و بازسازی ، مشارکت در ساخت در سراسر کشور

گچکاری ساختمان

گچکاری ساختمان

گچ کاری جز کارهای اولیه در طراحی داخلی ساختمان محسوب می‌شود. برای اینکه بتوانید هر کار تزئینی را روی دیوارها و سقف خانه و ساختمان انجام دهید، باید این سطوح گچ کاری شده باشد. هرچند گچ کاری ساختمان مهارت ساده‌ای نیست؛ ولی شما هم می‌توانید این مهارت را با مطالعه و تجربه، کسب کنید، در این مقاله سعی خود را میکنیم تا نکات مهم برای گچ کاری و لک گیری را یاد بگیرید تا اگر در منزل خودتان بخشی از دیوار یه محلی نیاز به گچ کاری داشت خودتان بتوانید از پس آن بر بیایید و نیاز به گچ کار و هزینه نباشد.

گچ چیست؟

گچ در اصل ماده‌ای طبیعی است که در طبیعت وجود دارد. نام علمی آن سولفات دوکلسیم دارای آب است. این ماده هنگامی‌که از معدن استخراج می‌شود به‌صورت سنگ است؛ سپس در کارخانه‌های آماده‌سازی گچ از سنگ گچ، با حرارت دادن در کوره، گرد سفیدی به‌دست می‌آید که گچ نام دارد. گچ در صنایع مختلفی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها صنعت ساختمان‌سازی است.

مخلوط کردن گچ برای گچ کاری

اولین مرحله برای گچ کاری ساختمان، مخلوط کردن گچ است. قطعا مخلوط کردن آب و گچ در ابتدا کار ساده‌ای به نظر می‌آید؛ اما این فرآیند ترفندهای خاص خودش را دارد که برای یک گچ کاری صحیح و اصولی باید انجام شود.

باید گچ را به آب اضافه کنید؛ در این صورت کنترل بیشتری روی میزان گچ مصرفی خواهید داشت. برای افزایش کیفیت گچ کاری از آب شیرین استفاده کنید و گچ را به آرامی به آن اضافه کنید. مخلوط آب و گچ را باید خوب هم بزنید تا گچ گلوله نشود و در مخلوط نهایی هم حبابی ایجاد نشود.

از مخلوط آب و گچ باید سریع استفاده کنید؛ در غیر این صورت خشک و به ملات مرده تبدیل می‌شود؛ بنابراین اگر می‌خواهید مقدار زیادی گچ تهیه کنید، آن را با پلاستیک بسته‌بندی کنید.

گچ کاری روی دیوار چگونه انجام می‌شود؟

یکی از اصلی‌ترین ابزارهای گچ‌کاری ماله نام دارد. برای کار با ماله، باید نحوه‌ی صحیح قرارگیری آن را در دست بدانید. مقداری از گچ را با ماله بردارید و به‌صورت زاویه‌دار روی دیوار و در یک جهت بکشید. گچ را کاملا روی دیوار صاف کنید؛ ممکن است نیاز باشد چندین بار ماله را روی سطح موردنظر بکشید تا کاملا صاف شود. بعد از نیم ساعت، رطوبت گچ تا از بین می‌رود؛ در این حالت باید با ماله رطوبت بیشتری را روی سطح اعمال و این کار را دو الی سه بار تکرار کنید.

لایه اول که اجرا شد، باید با یک برس با نخ سوزنی مخصوص روی آن شیارهایی ایجاد کنید و لایه دوم را اعمال کنید. این کار باعث می‌شود تا به خوبی دولایه روی‌هم قرار گیرند و ثبات لازم به دست آید.

گچکاری ساختمان

گچکاری ساختمان

گچ کاری دیواری که نیاز به تعمیر دارد

گاهی به‌جای گچ‌کاری کل دیوار، نیاز دارید تنها بخش کوچکی از آن را ترمیم کنید. برای این کار ابتدا باید قسمت آسیب‌دیده را بررسی و آن را از مواد زائد و گردوخاک تمیز کنید. اندازه‌ی محیط دیوار آسیب‌دیده بسیار مهم است. یک حفره کوچک را می‌توان به‌راحتی با مواد پرکننده ترمیم کرد؛ اما برای حفره‌های بزرگ‌تر نیاز به گچ کاری دارید.

محل آسیب‌دیده باید کاملا مرطوب شود تا لایه‌ی گچ بهتر به لایه‌ی قدیمی بچسبد. در نظر داشته باشید که اگر قسمت زیر آن را کمی خراش دهید، دو گچ کاری قدیم و جدید در هم قفل و نتیجه‌ی کار بهتر می‌شود.

اگر به گچ کاری ساختمان علاقه دارید، می‌توانید با تکرار و کسب تجربه، این مهارت را کسب کنید. با هر بار انجام گچ کاری ساختمان، ایرادهای کار خود را پیدا می‌کنید و درنهایت می‌توانید به یکی از افراد ماهر و مطرح در این عرصه تبدیل شوید.

گچ بری و فوت و فن های آن

گچ ‌بری یکی از اصلی‌ترین تکنیک‌ها در طراحی داخلی و بیرونی ساختمان‌ها به حساب می‌آید. این کار در واقع یک تکنیک است که در طول زمان و با گسترش فناوری‌های جدید، نحوه‌ی انجام آن با تغییرات فراوانی همراه بوده‌است.

همان‌طور که از نام این هنر مشخص است، بر مبنای پودر گچ طراحی شده؛ لابد دارید با خودتان می‌گویید که «شیره را خورد و گفت شیرین است»! اما تنها گچ نیست که باعث زنده ماندن و حرکت رو به جلوی این صنعت شده؛ هنرمندان فعال در این زمینه از ابزارهای مخصوصی هم استفاده می‌کنند تا بتوانند طرح‌ها و نقش‌های منحصر به فردی را روی قالب‌های گچی به وجود بیاورند. با ما در ادامه همراه باشید.

گچ بری در گذر زمان

معمولا طرح‌های استفاده شده در گچ‌ بری ساختمان‌ها نشان‌دهنده‌ی فرهنگ و علایق مردم آن سرزمین است؛ از همین رو نقش و نگار حک شده در گچ بری عمارت‌ها و خانه‌های قدیمی به نوعی نشان‌دهنده‌ی آداب و سبک زندگی مردم آن زمان است.

موضوعی که نمی‌توان آن را انکار کرد، نقش این هنر در تاریخ ایران است؛ به نوعی که می‌توان گچ‌ بری را یک هنر جذاب مردمان فلات ایران دانست. زمانی که به بررسی تاریخ سرزمین‌های بزرگی همچون ایران و روم باستان می‌پردازیم، متوجه می‌شویم این کار یک هنر یا بهتر بگوییم یک تکنیک است که در دیزاین تریم داخلی و بیرونی عمارت‌های باشکوه به کار رفته‌است.

در اصل، هنر گچ ‌بری یکی از زیرمجموعه‌ی معماری به شمار می‌آید که مانند هر شاخه هنری دیگری در طول تاریخ دچار تغییرات فراوانی شده‌‌است.هنر گچ ‌بری یکی از زیرمجموعه‌ی معماری به شمار می‌آید که مانند هر شاخه هنری دیگری در طول تاریخ دچار تغییرات فراوانی شده‌‌است.

تفاوت‌های اصلی گچ ‌بری داخلی و خارجی

همانطور که گفته شد، تکنیک گچ ‌بری هم برای طراحی داخلی ساختمان‌ها به کار می‌رود و هم برای آراستن سطوح بیرونی آن‌ها؛ از همین رو این موضوع بسیار مهم است که متخصصان این حوزه تفاوت نوع داخلی و خارجی را بدانند.

اولین موضوعی که باید در این زمینه بدانیم، این است که گچ بری داخلی تنها جنبه زیبایی دارد؛ اما همین کار در صورت استفاده در فضای خارجی می‌تواند روی وضعیت پایداری نمای ساختمان اثر داشته باشد. از همین رو استفاده از این هنر در طراحی تریم خارجی ساختمان‌ها باید بر اساس اصول معماری پایه باشد و نمی‌توان از هر طرح و شکلی در این خصوص استفاده کرد.

تفاوت دوم که بسیار هم اهمیت دارد، تعداد لایه‌های گچ به کار رفته در گچ بری داخلی و خارجی است. در حالت داخلی، محصول نهایی باید تا حد امکان سبک باشد تا آسیبی به سقف، ستون‌ یا دیوار‌ها وارد نشود. از طرفی سبک وزن بودن طرح نهایی باعث می‌شود که قطعات گچی خطری برای ساکنین ساختمان نداشته باشند و در صورت بروز حوادثی همچون زلزله، به افراد داخل ساختمان آسیبی وارد نکنند.

از همین رو در نمای داخلی، فقط از یک لایه گچ ۳ سانتی‌متری استفاده می‌شود که طبق اصول استاندارد از پیش تعریف شده در معماری داخلی ساختمان است. در گچ بری خارجی کمی موضوع فرق می‌کند و طرح نهایی می‌تواند از ۳ تا ۲۰ سانتی‌متر ضخامت داشته باشد. دلیل این موضوع، اهمیت استحکام طرح در برابر عوامل خارجی مثل باد و باران است. از طرفی دیوار‌های خارجی دارای استحکام و پایداری بهتری نسبت به سطح داخلی‌شان هستند؛ از همین رو هنرمندان و متخصصان این اجازه را دارند که از طرح‌های سنگین‌تر در نمای خارجی عمارت‌ها و خانه‌ها استفاده کنند.

ضخامت گچ بری در نمای داخلی حداکثر باید ۳ سانتی‌متر باشد؛ اما گچ بری خارجی می‌تواند از ۳ تا ۲۰ سانتی‌متر ضخامت داشته باشد.

گچکاری ساختمان

گچکاری ساختمان

گچ بری مدرن و سنتی چه تفاوتی باهم دارند؟

همانطور که پیش‌تر هم گفته شد، گچ بری هم مانند بسیاری از مهارت‌ها با گسترش و توسعه فناوری‌های نوین، تغییرات فراوانی را به خود دیده که منجر به تقسیم شدن این هنر به دو شاخه‌ی مدرن و سنتی شده‌است.

نوع سنتی در واقع همان شاخه‌ی اصلی به وجود آمدن این هنر است. در این نوع، طرح مورد نظر هنرمند روی لایه‌ی گچ بیرونی سقف، ستون‌ها یا دیوارها حک می‌شود. هیچ طرح یا محصول آماده‌ای در این نوع وجود ندارد و متخصصان باید با بهره‌گیری از ابزارهای ساخت خودشان، نقش و نگار موردنظر را روی دیوار یا سقف حک کنند.

گچ بری مدرن با نمونه‌ی سنتی کاملا متفاوت است؛ در این پروسه از ابزارآلات مدرنی همچون دستگاه برش CNC در ایجاد طرح روی گچ استفاده می‌شود و در نهایت محصول نهایی روی سقف، ستون یا دیوارها نصب می‌شود.

در این متد، هنرمند قادر است طرح‌های خود را بسیار دقیق و با مقدار خطای کم روی صفحه‌های گچی حک کند. گچ بری مدرن بیش از یک دهه است که وارد معماری ساختمان‌ها شده و کاری کرده تا شاهد طرح‌های منحصر به فردی در این صنعت باشیم.

یکی از اصلی‌ترین نتایج گسترش شاخه‌ی مدرن، به وجود آمدن طرح‌های نورپردازی با استفاده از عناصر گچ بری در طراحی داخلی ساختمان‌ها است. در واقع این نوع گچ بری به ما اجازه می‌دهد تا نورپردازی داخلی ساختمان‌ها را با طرح مورد نظرمان ترکیب کنیم و تریم داخلی خانه را امروزی‌تر و مدرن‌تر جلوه دهیم.

در گچ بری مدرن از ابزارآلات مدرنی همچون دستگاه برش CNC در ایجاد طرح روی گچ استفاده می‌شود و در نهایت محصول نهایی روی سقف، ستون یا دیوارها نصب می‌شود. امکان اجرای طرح‌های مورد نظر با دقت زیاد و خطای کم از مزایای روش جدید است.

گچ بری با رابیتس یا بدون رابیتس!؟

رابیتس جزو ساختارهای به کار رفته در معماری ساختمان است و برای ایجاد برش و کشش عرضی در سطوح خارجی دیوار‌ها و سقف استفاده می‌شود. رابیتس در گچ بری هم قابل استفاده است و متخصصان این حوزه برای فرم‌دهی اولیه و بالا بردن استحکام بخش‌هایی مثل سقف، ستون یا دیوار‌ها از رابیتس استفاده می‌کنند.

در عین حال متخصصان با بهره‌گیری از متریال‌های مدرنی همچون پلی استایرن، توانسته‌اند کاری کنند تا گچ بری داخلی بدون استفاده از رابیتس هم انجام شود؛ موضوعی که فقط برای طرح‌های ظریف و نازک صدق می‌کند. حذف رابیتس در طرح‌های جدید، باعث به وجود آمدن الگوهای جدیدی مثل تریم‌های هالوژنی و گلویی در حوزه معماری داخلی ساختمان شده است.

گچ بری پلی استایرن چیست؟

متد پلی استایرن در واقع نوعی از گچ بری مدرن است که در آن به جای گچ، از فوم‌های فشرده شده‌ی پلی استایرن استفاده می‌شود. در این پروسه هنرمند بر اساس نقشه، نقاط برآمده‌ی طرح مدنظرش را روی یک صفحه‌ی فلزی ایجاد می‌کند.

پس از خشک شدن فوم، قطعات برداشته می‌شوند و به صورت جداگانه روی سقف یا دیوارهای ساختمان‌ نصب می‌شوند. این نوع فقط در تریم داخلی ساختمان‌ها کاربرد دارد و در فضای خارجی استفاده نمی‌شود. دلیل اصلی به وجود آمدن گچ بری پلی استایرن در معماری داخلی، سرعت بالا در ساخت و کاهش هزینه‌‌ها بوده است.

اهمیت گچ بری در معماری امروز

اهمیت گچ بری در معماری ساختمان‌ها و عمارت‌ها غیر قابل انکار است،. این هنر هیچ‌گاه از معماری و ساختمان‌سازی کنار گذاشته نشده و همیشه در گذر زمان همگام با توسعه ترند‌های جدید تغییر کرده‌است.

از همین رو گچ بری را باید بخشی جدانشدنی از معماری بدانیم که زیبایی و جذابیت ظاهری ساختمان‌ها را مدیون آن هستیم. همان‌طور که این هنر توانسته از زمان عبور کند و با وجود عمر زیاد، خودش را به زمان ما برساند، قطعا در آینده هم می‌توانیم آثار گچ بری را در ساختمان‌ها مشاهده کنیم.

از همین رو پیشنهاد می‌کنیم هیچ‌گاه این هنر منحصر به فرد را دست‌کم نگیرید؛ زیرا به نوعی می‌توانیم بگوییم که زیبایی بیرونی و داخلی نمای ساختمان‌ها را مدیون هنرمندان فعال در این حوزه هستیم.

گچکاری ساختمان

گچکاری ساختمان

اموزش گچ کاری ساده درساختمان

برای گچکاری یک سطح ابتدا بایدوسایل موردنیازرا تهیه کنیم گچ گچکاری،استامبلی،ماله،کاردک،لیسه،الک،شمشه ابتدا میزان ریختن اب دراستانبلی را می اموزیم.ظرف رابه4قسمت تقسیم کنید فرض کنیم اگریک دوم اب بریزیم باید4مشت گچ اضافه کنیم(دوکف دست بزرگ مردانه یعنی یک مشت)پس دراینجا اموختیم که چه مقدار گچ واب باهم مخلوط میشود.

سپس ان را به مدت20ثانیه هم میزنیم(به وسیله ی همزن گچکاری،کف دست یا هروسیله ای که ان را بجوش بیاورد)بعداز5 دقیقه این کار راتکرارمیگنیم حالا کم کم ملات گچ ما ازمایع به جامد تبدیل و امادشده که باماله به محل موردنظراضافه وبا شمشه اضافه گچ را گرفته سطح راصاف کنیم برای این کارسرعت عمل بالاوتجربه لازم است ولی برای لکه های کوچک افرادعادی نیز میتوانند انجام دهند درمرحله ی بعد پودر گچ را ازالک رد کنید وبه روش قبل ان را بسازیدویک لایه ی نازک با ماله روی سطح اضافه کنید به ارامی پرداخت بزنید درنهایت با لیسه پلاستیکی سوراخها و ناصافی ها را گرفته مجدا پرداخت بزنید.

جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با تیم ویلاسازان شکوه دماوند در تماس باشید.

دفترکار: 02176392133

موبایل: 09122835498

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید

اینستاگرام ما
تماس مستقیم
09122835498