انواع نما های ساختمانی کدام اند؟

اجرای ویلا سازی ، تعمیر و بازسازی ، مشارکت در ساخت در سراسر کشور

انواع نما های ساختمانی کدام اند؟

انواع نما های ساختمانی کدام اند؟

نما در واژه نامه دهخدا به معنی صورت ظاهری هر چیزی، آنچه كه در معرض دید و برابر چشم است، آنچه از بیرون سوی دیده می شود، منظره خارجی بنا و عمارت،‌ قسمت خارجی ساختمان و نماسازی، فن روسازی ساختمان و ساختن نمای عمارت است.

انواع نما های ساختمانی کدام اند؟

از زمانی كه زیبایی ظاهر و آسایش ، ایمنی و آرامش هر چه بیشتر محل زیست بشر و صد البته صرفه جویی در استفاده انرژی برای ساختمانها مورد توجه قرار گرفت، ایجاد نماهای با مصالح و شیوه های نوین مورد در دستور کار مهندسین و مالکان قرار گرفت.

نماهای ساختمان ها در شکل دهی مجموعه های شهری که در آن حضور دارن، بسیار اثر گذارند. اگر به نمای یك ساختمان بدون در نظر گرفتن نماهای ساختمان های دیگر شهری توجه شود، پیوستگی نمای شهری در مجموع از بین می‌رود. مسكن به عنوان یكی از نیازهای نخستین بشر، ابتدایی ترین سوالی بوده كه انسان سعی در یافتن پاسخی مناسب و معقول برای آن بوده است، اما همیشه در برنامه ریزی‌های ملی به مسكن نه به عنوان محلی برای آسایش ساكنان در ابعاد عینی وذهنی، بلكه به عنوان یك مشكل اقتصادی و فقط از این بعد بر خورد شده است.

سازندگان و تولیدكنندگان مسكن آزاد به‌دلیل اینكه به‌دنبال فروش سریع و بازگشت سرمایه خود هستند، سعی بر مطرح كردن خود در محله مسكونی و نمایشی متمایز از بنای خود دارند این یکی یكی از دلایل عمده ناهماهنگی نمای ساختمان‌ها در سطح شهر می باشد.

در حقیقت نما فقط یك سطح صاف و مسطح نیست بلكه آن سطح بین فضای خارج و داخل است، كه با پیش آمدگی و فرورفتگی ( پر و خالی)، تراس ، بالکن و غیره با فضای داخل ارتباط پیدا می‌كند. بهتر آنست نمای ساختمان به ‌دنبال خلق یك كلیت هماهنگ به‌وسیله تناسب خوب پنجره ها، بازشوهای در،‌ سازه عمودی و افقی، سایبان و محدوده سقف‌ها (خط آسمان)، رنگ، مصالح، عناصر تزیینی و… باشد. پنجره‌ همواره با دیگر عناصر دیوار، ‌سطوح باز و بسته، تیره و روشن، صاف و ناهموار را بوجود می آورد. به علت تكرار دوره ای پنجره ها، در ساختمان‌های چند طبقه، نظم كاملی به چشم می‌خورد. اما گاه به‌علت افزایش نور در طبقات بالاتر كاهش داده می‌شود و این نظم آهنگ خود را از دست می‌دهد.

جداکردن عناصر عمودی و افقی تاثیر مهمی در نما ساختمان دارد. عناصر ساختمان باید دارای تناسبات با کل ساختمان داشته باشد. برای مثال در ساختمان‌ با ارتفاع کم و عریض، ابعاد عرضی غالب خواهند شد. در ساختمان‌ با ارتفاع بلند عناصر باریك جلوه بیشتری از خود نشان می دهند عناصر پنجره و در و نعل درگاه‌ها در نما موثر هستند. سایه بانها، ناودان‌ها، بالكن‌ها و پیش آمدگی‌های سقف سایه های خاصی بر روی نما ایجاد می‌كنند.

بهتراست تفاوت سطوح در نما مشخص باشد. برای مثال بین طبقه همكف، سایر طبقات و طبقه انتهایی بایدیك تفاوت اساسی وجود داشته باشد. تركیب كلی نما در واقع نظم در این تفاوت‌ها است. مصالح نما در رنگ، شكل، زبری و خشنی نما تاثیر می گذارد. مصالح بومی نشان می‌دهد كه نما مربوط به چه منطقه ای است. نمایی می تواند در طرح خود موفق باشد كه به این سوال‌ها پاسخ گوید. خط پایانی افقی ساختمانی چگونه است و مرز ساختمان در آسمان به چه شكل است؟ محدوده عمودی جانبی ساختمان كجاست؟ گوشه‌های ساختمان چه وضعی دارد؟ اگر ساختمان همسایه ای دارد ارتباط نمای ساختمان فعلی با نمای همسایه چگونه به پایان می رسد؟ انتهای ساختمان چگونه به پایان می‌رسد؟ گوشه های ساختمان چه وضعی دارد؟ اگر ساختمان همسایه دارد ارتباط نمای همسایه چگونه است و اگر در فضا قطع می شود این ارتباط چگونه است.

محدوده های افقی ساختمان عبارتند از نقطه اتصال به آسمان ( محدوده پایانی ساختمان) نقطه اتصال به زمین (محل نشستن ساختمان بر زمین) و پوشش ساختمان مثل بام و شیروانی. محدوده پایانی ساختمان باید معنای اتمام ساختمان را با خود داشته باشد و طبقه همكف ساختمان را با خود داشته باشد و طبقه همكف ساختمان باید مفهوم نشستن ساختمان بر زمین را برساند. طبقه همكف باید در محدوده قد افراد كشش لازم را بر عابر پیاده و بیننده ایجاد كند.

كُنج یا گوشه نما در واقع محل برخورد دو نمای عمود بر هم است. كُنج می‌تواند حالت عمود 90 دَرجه، نیم دایره یا سه وجهی را داشته باشد و هر كدام می تواند تاثیرات متفاوتی را در نما بگذارد. در یك میدان یا چهارراه هماهنگی كُنجهای ساختمان هایی كه در چهار طرف آن قرار گرفته است می تواند در نمای شهری تاثیر زیبایی داشته باشد.

انواع نما های ساختمانی کدام اند؟

انواع نما های ساختمانی کدام اند؟

عناصر پراهمیت درنمای ساختمانی

ورودی یكی از عناصر حایز اهمیت نما در ساختمان است كه محل و اهمیت طراحی آن به شكل مستقیم نمایانگر نقش و عملكرد ساختمان است.

لیكن به‌دلیل اهمیت اقتصادی كه سطوح ساخته شده داخلی برای سازندگان دارند، اغلب ورودی‌ها به فضاهای كم اهمیتی تنزل یافته اند. بیشترین مشكل زمانی است كه ورودی وسایل نقلیه به حیاط پاركینگ با ورودی خود ساختمان یكی شود. در این حالت فرد وارد شونده به ساختمان فقط یك راه باریك كنار دیوار برایش باقی می‌ماند. گاه نیز ورودی یك ساختمان مسكونی بیش از حد پرتجمل است، به‌نحوی كه عملكرد ساختمان را دگرگون می‌سازد. زمانی هم ورودی به یك بنای بزرگ تنها با روزنه‌ای امكان پذیر می‌شود. تناسب ورودی و حجم ساختمان می تواند

نقش مهمی در توجیه عملكرد و شكل ساختمان داشته باشد. تراس‌ها چشم اندازهای جدیدی نسبت به فضاهای بیرون برای ساختمان فراهم می‌آورند.

بالكن‌ها نباید حالت موقت و ناپایداری كه در بیننده تصور به‌راحتی جدا شدن از بدنه ساختمان القا شود را داشته باشند.

لبه بام حد و مرز ساختمان و آسمان است و از نظر بصری بام انتهای نماست. بام پوسته‌ای است كه بر سر ساختمان قرار دارد. بنابراین لبه بام نمی‌‌تواند بدون تفاوت با دیگر قسمت ها در آسمان رها شود.

صورت ظاهر ساختمان و آنچه كه در برابر دید عموم قرار دارد، در واقع پر اهمیت ترین قسمت ساختمان در برابر عابران و سایر افراد غیر استفاده كننده از ساختمان است.

بررسی میدانی طرح ساختمانها با بناهای اطراف از لحاظ كیفیت طرح معماری، نمای ساختمان، تناسب حجم آن با ساختمان‌های اطراف، زیبایی طرح و مصا لح مورد استفاده و… نیز گامی موثر در بالا بردن كیفیت نماهای شهری است.

دلایل واهداف اصلی نما سازی در ساختمانها
  • زیبا و دلپذیر شدن جلوه ظاهری و بیرونی ساختمان
  • كاهش اتلاف انرژی در تمام فصول سال؛ نما در ساختمان نقش یك عایق حرارتی و برودتی را ایفا می‌كند.
  • نمای ساختمان بعنوان عایق صوتی ایده‌ال و مناسب؛ كاملاً واضح و روشن است كه نمای ساختمان نقش بسیار مهمی‌در كاهش ورود میزان آلودگی های صوتی و صداهای آزاردهنده محیط بیرون به فضای داخلی است.
  • كمك به افزایش دوام و پایداری ساختمانها در برابر شرایط نا مساعد جوی و محیطی و در نتیجه افزایش عمر مفید ساختمان.

جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با تیم ویلاسازان شکوه دماوند در تماس باشید.

دفترکار: 02176392133

موبایل: 09122835498

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید

اینستاگرام ما
تماس مستقیم
09122835498